Hulpmiddelen

Er zijn heel wat hulpmiddelen die je kunnen helpen in het dagelijkse leven.

De onderstaande hulpmiddelen kan je kopen via onze Trooper-website.
Zo sponsor je onze vzw (en daarmee het onderzoek naar onze aandoening) zonder zelf een euro extra te betalen.

Hulpmiddelen in de slaapkamer

Hulpmiddelen in de badkamer

Hulpmiddelen in huis

Overige hulpmiddelen

Hulpmiddelen op het werk

Lang zitten is te vermijden. Daarom is het beter om aan een staand bureau te werken. (In het artikel uit Knack krijg je nog enkele tips.) Deze vind je onder andere bij Ikea. Je vindt er ook laptopondersteuners. Ook via Trooper kan je zo’n bureau aankopen zowel manuele bureaus als elektrische bureaus.

Flexibele werkstations zijn een goedkoper alternatief. Deze modules worden op de bestaande bureaus geplaatst en in een handomdraai omhoog of omlaag versteld. Hieronder een aantal websites waar je zo’n werkstation kan aankopen:
Bron: http://www.ergonomiesite.be/werkhoogte/

Je kan deze ook aankopen via onze Trooperpagina: Verstelbaar werkstation – Trooper/CoolBlue.be

Ideaal is natuurlijk regelmatig neerliggen. Daarvoor kan je een Lafuma-relaxzetel aanschaffen, die je gemakkelijk kan opplooien. (Dit is een van de hulpmiddelen die je kan aanvragen via een arbeidshandicap. Je werkgever hoeft hier dus niets van te betalen!) Soms vind je ook interessante relaxen in tijdelijke promotie bij Aldi of Lidl.

Hulpmiddelen voor onderweg

Een rolstoel of een rollator kan je ook aanvragen via het Vaph.

Vitamines en supplementen

Medicatie zonder voorschrift, vitamines en supplementen kan je bestellen via Trooper/Apotheek online.

Zitkussen onderworpen door een medepatiënte

Een van onze medepatiënten heeft een kussen ontworpen met speciale latex. Meer info hierover vind je op haar website: sylvieart.wordpress.com

Andere webshops voor hulpmiddelen

Naast de webshops op Trooper.be en de shops van de mutualiteiten zijn er natuurlijk ook tal van andere webshops waar je hulpmiddelen kunt kopen, zoals advys.be.

(Luister)boeken

Er zijn heel veel boeken over (chronische) pijn geschreven . Deze boeken kunnen je helpen om je pijn te leren aanvaarden.

Als je lange dagen doorbrengt thuis of in een ziekenhuis en als je moeilijk recht kan zitten, kan je ook luisterboeken ontlenen via Luisterpunt. Je kan ook Franse of Engelse boeken ontlenen.

Wie graag boeken ontleent, maar zelf niet in de bibliotheek geraakt, kan vaak beroep doen op de plaatselijke bibliotheek, zoals Bib aan huis in Leuven.

Cadeautjes

Even een dipje? Of geen energie om zelf te winkelen?

Trooper.be/overdruksyndroom is momenteel onze grootste bron van inkomsten. Gemiddeld verdienen we 150 euro commissie per maand dankzij de aankopen van onze leden. Spoor zeker ook familie en vrienden aan om via Trooper online aankopen te doen, want zo sprokkelen we een mooi bedrag bij mekaar voor wetenschappelijk onderzoek!